/* Culori linkuri ----------------------------------------------- */

Speranța în Schimbare!


Vă rugăm să citiți acest material până la capăt cu răbdare, este foarte important, de asemenea vă rugăm după ce ați citit să puneți deoparte un timp ca să vă rugați Domnului pentru aceste oportunități, iar mai apoi să stați la dispoziția lui Dumnezeu ca El să lucreze prin voi.



Anul 2017 pentru Speranță pentru Viitor s-a încheiat cu una din cele mai frumoase binecuvântări, binecuvântare pentru care ne-am rugat foarte multă vreme, așa cum poate deja știți, în Decembrie am forat și am găsit apă. Modul în care Dumnezeu a lucrat la realizarea acestui proiect ne-a încurajat mult, iar acum credem cu tărie că asta a fost doar un început, un prim proiect care s-a realizat cu ajutorul unor frați deosebiți cu dragoste pentru lucrarea lui Dumnezeu și inimă pentru tabăra noastră.

Iată modul în care a lucrat Dumnezeu. Un frate a vorbit cu un alt frate despre nevoia noastră, al doilea frate fiind binecuvântat de Domnul a avut posibilitatea și a hotărât să ne ajute dăruind banii necesari pentru acest proiect, iar apoi Dumnezeu ne-a scos în cale un alt frate care se ocupă de foraje, frate care a trimis o echipă pentru a face această lucrare la un preț foarte bun. Astfel mână de la mână, frate lângă frate, uniți am reușit să realizăm acest proiect deosebit. Deoarece am găsit apa la o adâncime mai mică decât cea estimată inițial au rămas și ceva bani de la foraj, fratele care ne-a dat banii pentru foraj ne-a permis să folosim banii rămași pentru o mică renovare a dușurilor și toaletelor din tabără, dorim ca prin aceste modificări în anul 2018 să avem parte în tabără de condiții ceva mai decente din punct de vedere al igienei personale.

Văzând cum Dumnezeu a lucrat ne-am dat seama că astfel se pot realiza multe alte proiecte de îmbunătățire a condițiilor din tabără, suntem siguri că în țară și străinătate sunt biserici, frați, surori sau prieteni care au trecut pe la tabără, care cunosc lucrarea pe care o facem de 25 de ani aici. Știm că poate Dumnezeu i-a binecuvântat acolo unde sunt și sperăm că ei nu au uitat de tabăra care a fost la un moment dat o binecuvântare pentru ei, acum este timpul când ei pot să fie o binecuvântare pentru tabără.

Un principiu biblic ușor observabil pentru credincioși se poate observa de multe ori pe paginile scripturii, acesta este: binecuvântat ca să fi o binecuvântare. Dacă Dumnezeu v-a binecuvântat acolo unde vă aflați, noi vrem ca în 2018, când aniversăm 25 de ani de tabere, să vă oferim oportunitatea să ne binecuvântați, să contribuiți la îmbunătățirea condițiilor din tabără, astfel încât tabăra să fie mult mai primitoare. Nu vrem să facem  ceva extravagant sau condiții de super-lux, ci vrem mici îmbunătățiri care să-i facă pe cei ce vin la tabără să se simtă puțin mai bine. Ne dorim condiții de locuit ceva mai decente, iar pentru acest lucru ne-am gândit să începem cu câteva proiecte simple care să ajute la o schimbare mare a taberei.

Oportunitatea de implicare poate fi atât individuală sau personală, cât și congregațională ca biserică. Pentru a nu fi o povară prea mare proiectele sunt divizate astfel încât la ele să ofere oportunitatea de implicare atât biserici mici cu posibilități reduse cât și cele mai mari și mai binecuvântate. Menționăm că implicarea este voluntară, benevolă nu obligatorie, totuși considerăm că dacă avem această tabără pe care o folosim în fiecare an la un preț mai mult decât accesibil, a venit și momentul și șansa să o ajutăm. Nu mai ne dorim să așteptăm ajutor numai de peste ocean, credem a venit vremea să se facă mai mult pe plan local, intern. În proiectul cu apa am văzut cum Dumnezeu a lucrat și ne-a arătat că răspunsul la nevoile sau rugăciunile noastre este de foarte multe ori foarte aproape de noi, chiar mai aproape decât credeam. Fiecare din voi poate fi un răspuns la o mică nevoie, iar apoi va avea bucuria că a făcut ceva pentru a fi mai bine în tabără, iar satisfacția finală va fi când vom vedea că datorită îmbunătățirilor pe care le facem vor fi în fiecare an mai mulți participanți care vin la tabără, suflete care astfel vor avea șansa să audă Evanghelia și să fie atinse de Cuvântul lui Dumnezeu, idee care de fapt este principalul motivul acestor schimbări pe care ni le dorim.

Implicarea poate să fie diversă, de la strângerea banilor de care este nevoie pentru o parte a proiectului sau poate să fie cumpărarea și donarea materialelor de care este nevoie pentru o parte a proiectului sau chiar mai multe, dar de asemenea se poate să fie și implicare prin muncă fizică voluntară în cadrul acestor proiecte. Noi vă vom prezenta proiectele, iar voi veți avea oportunitatea să decideți care este modul specific în care vreți să vă implicați.


Ne dorim ca până la sfârșitul lunii martie să strângem banii sau materialele necesare ca mai apoi imediat după sărbătoarea învierii să ne apucăm de treabă și astfel luna aprilie și mai să fie două luni pline pentru aceste proiecte. Deci este timp suficient, dar asta nu înseamnă că putem sta liniștiți, ci înseamnă că trebuie să fim ocupați pentru a duce la finalizare cât mai rapid posibil aceste planuri frumoase.

Iată nevoile și oportunitățile de implicare specifice:



1. Parchet Laminat Cabane.

            Avem nevoie de 70 metri pătrați de parchet, 70 metri pătrați de folie și 35 metri liniari de baghetă(șipcă lemn) per cameră. Calculat la un preț mediu costurile ar fi următoarele 2100 lei parchetul(8mm), 175 de lei folia, 125 bagheta, 100 transport.

Costul total ajunge la 2500 lei per cameră, un preț în care nu includem manopera care va fi asigurată fie de noi fie de cei ce se vor oferi voluntar.

            Prețul este pentru o cameră, iar noi avem de făcut 6 camere, dacă am aduna costul suma ar fi destul de mare(15000 lei), însă atunci când o luăm defalcat pare ceva realizabil, fie cu ajutorul a șase biserici sau poate chiar a unor persoane care au posibilitatea și dorința de a se implica. Ne mai gândim și la posibilitatea de a găsi pe cineva care are un magazin de materiale de construcții, iar pe stoc mai are ceva parchet pe care vrea să-l doneze și acest lucru este posibil și de real ajutor doar cu specificația să fie la cantitatea specificată(70 mp) de același model astfel încât să putem finaliza o cameră.

Cost/cameră 2500 lei  sau 550 € sau 675 $



            2. Protecție Tavan Cabane.

            Datorită faptului că în cabane la fete nu avem tavan, de multe ori ne trezim cu tot felul de insecte, veverițe sau frunze care ajung în cabană, fiindcă tavanul de ghips carton ar fi scump și acoperișul mai are anumite probleme ne-am gândit că până la schimbarea acoperișului investiție nu are sens. Vrem totuși să instalăm o plasă sau pânză de protecție pe sub acoperiș care să ofere o protecție minimă și să schimbe puțin și aspectul.

            Costurile pentru o cameră ar fi următoarele, 120 metri pătrați de plasă opacă verde 360 de lei, șipcă lemn pentru prins plasa 140 de lei. Cost total per cameră 500 lei. Avem 6 camere în care vrem să punem acest tip de protecție pentru tavan.

            În cazul în care vom opta pentru pânză, prețurile se pot schimba în funcție de prețul la care vom găsi materialele. Dacă aveți o propunere sau sugestie pentru acest proiect o așteptăm. Acesta este un proiect puțin mai mic și ceva mai ieftin.

            Cost/cameră 500 lei sau 110 € sau 135 $



            3. Protecție Huse Saltele.

            În fiecare cabană avem aproximativ 20 de paturi, pe ele sunt saltele de burete care nu au avut niciodată huse, din această cauză multe dintre ele s-au deteriorat deoarece copii din tabără (ca veverițele) au ciupit din acel burete. A venit timpul să facem huse pentru aceste saltele. Costul estimat pentru aceste huse nu este încă fix deoarece nu avem încă clar toate datele, saltelele au dimensiunea de 1,90 cm pe 70 cm, iar din ce am găsit noi până acum am văzut că prețul pentru o saltea se ridică la aproximativ 45 de lei asta include material bun și manoperă cusut. Cost total de 900 lei per cameră. În acest proiect trebuie să includem 8 camere în care avem saltele din burete, aproximativ 160-170 de paturi.

            Dacă am găsi un material bun mai ieftin și o croitoreasă care să ne ajute la acest proiect prețul ar putea să scadă mult mai mult.

            Cost/ cameră 900 lei  sau 195 € sau 245 $



            4. Diverse.

            Vopsea lavabilă pentru a împrospăta cabanele, nu avem idee despre preț deoarece acesta depinde de calitate sau cantitate, iar noi avem nevoie de destul de multă. În cazul în care este cineva interesat putem face un calcul precis și pentru acest proiect.

            Vopsea pentru lemn, pentru a vopsi ușile și geamurile.

În timp vom mai adăuga și alte proiecte sau provocări. Sunt multe alte lucruri mărunte care pot fi îmbunătățite cu costuri reduse atunci când punem mână de la mână. Dacă aveți sugestii, propuneri sau idei le așteptăm pentru a le include în viitoarele proiecte.



În fiecare proiect vrem să oferim transparență totală pentru cei ce se vor implica, astfel vă vom ține la curent prin rapoarte clare cu privire la modul de cheltuire al banilor, poze, iar dacă este nevoie vă vom pune la dispoziție orice ne veți solicita.

În același timp, dacă doriți, puteți să cumpărați dumneavoastră materialele și să le aduceți la tabără sau, dacă nu aveți posibilitatea să le aduceți atunci putem să ne deplasăm noi să le ridicăm.

Suntem deschiși pentru o cât mai bună colaborare și pentru o primăvară în care să facem cât mai mult pentru a schimba în bine tabăra.

În cazul în care sunteți interesați să ne ajutați în orice mod, vă rugăm să luați legătura cu noi prin email, pentru a vă transmite în privat informațiile necesare, datele de cont sau modul în care puteți să ne trimiteți banii sau materialele. Adresa de email este spv.romania@gmail.com .



Se poate ca acest mesaj să te ia prin surprindere, să spui că parcă nu este pentru tine, totuși nu trece peste el fără să te rogi ca Dumnezeu să lucreze și poate să vezi cum vrea El să te folosească. Poate că nu ești tu cel ce ne va ajuta, dar tu să-i cunoști pe cei ce pot să ne ajute și dacă vei transmite mai departe vei fi si tu parte din această lucrare. Dacă nu poți să te implici direct, te rog distribuie acest mesaj pe profilul tău, dă sfoară în țară și în străinătate despre aceste oportunități, transmite acest mesaj mai departe spre biserica ta sau spre o persoană care poate să fie o binecuvântare pentru tabără.

Haideți ca ÎMPREUNĂ SĂ FACEM TABĂRA MAI BUNĂ!

Dumnezeu să ne ajute la aceasta. Să aveți un an 2018 binecuvântat și nu uitați să fiți o binecuvântare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.