/* Culori linkuri ----------------------------------------------- */

Poveste cu talc!

Povestioara de mai jos are scopul de a ne ajuta sa intelegem cat de important este sa realizam seriozitatea problemelor care pot sa para uneori mici si totodata ne avertizeaza sa le rezolvam la timp, deoarece altfel s-ar putea transforma in catastrofe. Este aproape sfarsitul de an si sunt inca lucruri pe care poate le purtam in spate si nu vrem sau nu stim cum sa le rezolvam, haideti sa luam initiativa si sa incercam sa trecem in noul an mai liberi, mai usurati si despovarati rezolvand conflicte vechi, iertand pe cei ce ne-au gresit sau poate pur si simplu aratand dragoste celor ce ne urasc. Dumnezeu sa ne ajute sa avem un an mai bun si noi sa fim mai buni si mai interesati de cei ce trec prin situatii grele.
Un șoricel privea prin crăpătura unui perete să vadă cum fermierul și soția lui deschideau un pachet, ce mâncare conține? Se gândea el. A fost surprins să vadă că pachetul conține o capcană pentru șoareci. Retrăgându-se în curte șoricelul începu să proclame că era o capcană pentru șoareci în casă…


- Găina cotcodăcind și-a ridicat capul și a spus, ”Dl. șoricel pot să-ți spun că aceasta este o mare îngrijorare pentru tine, dar nu este nici o amenințare pentru mine, eu nu pot fi deranjată de așa ceva.” Șoricelul s-a întors către purcel și i-a spus și lui: e o capcană de șoareci în casă, îmi pare așa rău pentru tine răspunse purcelul, dar nu este nimic ce aș putea să fac să te ajut, iar pentru mine nu reprezintă o problemă, poate te va ajuta altcineva. Șoricelul se întorsese spre vacă care auzise toată discuția și mirată îi răspunse, ”o capcană pentru șoareci, vai sunt în mare pericol, cred că glumești :)” îi spuse aceasta șoricelului. Așa că șoricelul dezamăgit se întoarse în casă să se confrunte cu capcana lui de unul singur…

În acea noapte un sunet se auzi în toată casa, era ca sunetul unei capcane care își prinde prada. Soția fermierului fugi repede să vadă ce s-a prins și în întunericul din casă nu văzuse că în capcana pentru șoareci era prins un șarpe veninos care și-a prins coada. Șarpele a mușcat-o pe soția fermierului, fermierul s-a grăbit și a dus-o la spital, ea s-a întors acasă cu febră, acum toată lumea știe că pentru febră e bună o supă de găină proaspătă, așa că fermierul a luat toporul s-a dus în ogradă să ia ingredientul de bază pentru supa de găină. Boala soției a continuat să se agraveze așa încât rudele , prietenii și vecinii au venit să stea cu ea 24 din 24. Pentru a-i hrăni pe cei ce îl ajuta în aceste momente dificile fermierul a fost nevoit să taie și purcelul. Soția lui însă nu s-a făcut bine, de fapt ea a murit până la urmă și atât de multă lume a venit la înmormântare încât fermierul a trebuit să taie și vaca pentru a-i hrăni pe toți cei veniți la înmormântare.

Morala! Data viitoare când auzi că cineva are o problemă și te gândești că nu te afectează și pe tine, amintește-ți doar că atunci când cel mai neînsemnat dintre noi e amenințat noi toți suntem supuși riscului.

Toți oamenii contează, eu contez, tu contezi, este cel mai greu lucru de înțeles și crezut din teologie.

2 comentarii:

  1. foarte interesanta povestea:) dar mai ales morala:)

    RăspundețiȘtergere
  2. m-a cam pus pe ganduri... de nulte ori am ramas indiferenta la nevoile celorlalti:(.ozy

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.