/* Culori linkuri ----------------------------------------------- */

NOUTĂȚI TABERE 2021!



💓Salutări calde tuturor

    După multă vreme de durere, tăcere sau liniște  revenim în forță plini de speranță și dorință de a fi o binecuvântare pentru voi. Credem că v-a fost dor de noi și de taberele de la Sighet, cum și nouă ne-a fost dor de voi. Revenim cu vești bune sperăm, avem planuri mari pentru anul 2021, avem dorințe, avem speranța și credința că ne vom revedea în tabere cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru asta ne rugăm și așteptăm ajutorul Celui ce poate să facă nespus mai mult decât cerem, ne gândim sau sperăm noi(Efeseni3:20,21).
    Priveam și mă gândeam săptămâna trecută la invitația și tema taberei din 2019, temă aleasă de noi atunci parcă anticipând într-un fel ceva, deși nu știam ce. 
Tema a fost: CE URMEAZĂ? cu versetul din Psalmul 30:5 ”Căci mânia Lui ţine numai o clipă, dar îndurarea Lui ţine toată viaţa: seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia”😓😀Nu-i așa că e interesant?!. Aceasta a fost tema de atunci, când încă niciunul dintre noi nu cred că s-a gândit sau nu și-a imaginat ce va urma în anul 2020. Apoi a venit anul pe care încercăm să-l uităm, acest an greu cu pandemie, teamă, pierderea unor oameni dragi, nesiguranță, restricții, izolare, stare de urgență etc. toate astea au condus la multe planuri năruite, iar pentru noi la imposibilitatea de a organiza tabere pentru prima dată în istoria noastră de 28 de ani. A fost greu dar peste toate știm sigur un lucru și anume că Dumnezeu a fost, este și va fi în control, știm că El știe cel mai bine ce face și de ce face anumite lucruri, noi ar trebui să luăm bine seama la modul în care El ne vorbește și la ce încearcă să ne spună, dacă vom face asta cu siguranță vom avea ceva de câștigat chiar și dintr-o astfel de perioadă nefastă.

    Acum să trecem la lucruri mai frumoase, la planurile pentru 2021, vrem prin această scrisoare să vă transmitem gândurile sau planurile noastre cu privire la acest an, vrem să vedem care sunt reacțiile sau dorințele voastre și ce putem face ca totul să fie bine și anul acesta să ne putem bucura de clipe speciale în prezența lui Dumnezeu în Tabăra Speranță pentru Viitor.
             
    👌În primul rând planul principal este să avem taberele noastre obișnuite în luna Iulie, chiar dacă vom avea anumite restricții sau dacă va fi nevoie să reducem numărul de participanți pe săptămână noi dorim din toată inima să ne reîntoarcem în tabără.
  În momentul de față ne gândim la 4-5 săptămâni cu un maxim de 150 de participanți pe săptămână, iar dacă restricția va fi mai strictă vom reduce la 100 și vom face 6 săptămâni, dacă însă va fi ceva mai relaxat atunci vom încerca să mergem până la 200 de participanți pe săptămână. Trebuie să vedem cu evouluează lucrurile și situația din țară.
    
    Calendarul propus pentru anul 2021 este următorul:
Prima etapă Înscrierea.👍
    5 -30 Aprilie 2021, perioadă de pre-înscriere*, găsiți detalii mai jos.
   5 Mai – 12 Iunie 2021, perioada de înscriere, rezervare locuri (începem poate puțin mai târziu datorită sărbătorilor Pascale dar și a faptului că dorim să vedem care vor fi condițiile impuse sau cerute de autorități, oferindu-ne astfel timp suficient să ne adaptăm la situațiile noi care pot să apară)
  24 Mai – 12 Iunie 2021, achitarea taxei de înscriere, taxă care confirmă rezervarea finală a locurilor solicitate (având în vedere că anul acesta cel mai probabil nu vom avea echipe din SUA suntem nevoiți să ridicăm taxa de înscriere la 50 de lei / participant înscris*, credem că este o taxă rezonabilă și oricine poate să-și permită această sumă care reprezintă doar o parte din totalul cheltuit și mult mai puțin în comparație cu costul altor tabere din țară. Pe de altă parte vă reamintim că noi continuăm să căutăm colaboratori, parteneri, sponsori, susținători, biserici, firme, frați, persoane care să sponsorizeze dacă s-ar putea chiar total aceste tabere astfel încât ele să rămână accesibile pentru oricine, dacă aveți dorința sau știți pe cineva care ar putea să ajute în vreun fel, cu alimente, cu bani sau în alt mod vă rugăm să îi puneți în legătură cu noi, totodată pentru a ține costurile reduse avem nevoie de voluntari, voluntari fără de care tabăra ar fi mult mai costisitoare).
*Menționăm că neachitarea taxei la timp👎 în perioada specificată, poate duce la pierderea locurilor sau va cauza majorarea ei cu 50%, adică se va plăti o taxă de 75 de lei / participant.
    14 – 25 Iunie 2021, repartizarea locurilor rămase libere, dacă vor mai rămâne sau pentru care nu s-a achitat taxa de înscriere!

A doua etapă Taberele.💓
    0- 28.06-02.07 – clasele I-VII(6-13 ani) săptămână rezervă dacă avem multe solicitări.
    1- 05-09.07 – clasele I-VII(6-13 ani) - evanghelizare
    2- 12-16.07 – clasele I-VII(6-13 ani) – evanghelizare
    3- 19-23.07 – clasele VIII-XII(14-20 ani) – evanghelizare
    4- 26-30.07 – Tineri(14-22+ ani) – creștere spirituală
    5- 02-06.08 – Tineri(14-22+ ani), săptămână rezervă dacă avem multe solicitări.
    Cam acesta este calendarul pe care ni-l propunem pentru anul 2021, dacă suntem interesați, dacă vă place și vreți să veniți ar fi frumos să ne anunțați acest lucru printr-o pre-înscriere.
    *Pre-înscrierea. Puteți trimite un mesaj text cu: numele celui ce face pre-înscrierea, biserica(grupul), numărul de participanți cu care vreți să veniți și perioada în care veniți, puteți face asta pe tot parcursul lunii aprilie(5-20.04). Pre-înscrierea o puteți face prin mesaj privat Facebook, email  👉spv.romania@gmail.com, pagina Facebook: 👉Speranta pentru Viitor-Hope for the Future). Menționăm că pre-înscrierea nu înlocuiește înscrierea propriu-zisă. Prin această pre-înscriere vrem să vedem exact cum stăm și care sunt planurile pe care le putem face având în vedere faptul că cel mai probabil vom avea cerințe sau restricții cu privire la numărul de participanți din fiecare săptămână. 
    Cam asta e tot ce vă putem spune acum legat de taberele noastre obișnuite, cu mențiunea că programul taberei, respectiv regulamentul și necesarul pentru tabără sunt aproximativ aceleași cu cele din invitațiile trecute(detalii ce le găsiți pe pagina noastră web la secțiunea 👉Despre Tabere), iar când vom transmite invitația oficială vom include și aceste detalii plus alte noutăți care pot să apară.
    Tema taberelor rămâne cea propusă și votată anul trecut:
               👍BIRUITORI ÎN LUPTĂ! - Romani 8:37💓
Totuși, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.
 
    👌În al doilea rând avem și o noutate absolută, de multă vreme am tot avut diverse solicitări sau propuneri însă până acum nu le-am dat curs deoarece nu am crezut că e oportun și eram prea concentrați pe activitatea noastră obișnuită. Acum însă credem că a sosit timpul și dorim să încercăm ceva nou, ceva ce am văzut că funcționează anul trecut într-o primă tabără experimentală, atunci când nu am mai putut avea taberele noastre obișnuite.
    Mai concret vorbim despre planul sau posibilitatea închirierii taberei pentru o perioadă de o săptămână, astfel putând ca biserica voastră, sau un grup de biserici mai mici să se unească și să închirieze tabăra, putând astfel să organizați o tabără de biserică după un program, stil sau mod propriu respectând desigur anumite lucruri stabilite de comun acord.
    Este o experiență nouă care nu știm încă dacă și cum va funcționa, suntem dispuși să încercăm și pentru asta suntem gata să discutăm pentru a stabili toate detaliile. Vom face asta cu toți cei ce sunt serioși și în special cu cei care ne cunosc sau pe care îi cunoaștem, adică au mai fost recent la noi în tabără și știu cam ce putem oferi.
    Perioada disponibilă la care ne gândim anul acesta este următoarea: 9 August – 10 Septembrie 2021, deci ar fi cam 5 săptămâni sau serii. Condiția principală ar fi ca să fie un număr minim de 100 participanți pe săptămână, iar costul ar ajunge undeva la 200-250 de lei(cazare și mâncare) / participant / săptămână(desigur aici trebuie discutate mai multe detalii: numărul de zile 5 sau 6, dacă echipa noastră slujește la bucătărie sau vine cineva cu grupul vostru, dacă vreți un meniu standard sau veți dori ceva mai mult, dacă doriți apă caldă zilnic sau doar de câteva ori pe săptămână etc. și astfel costul poate crește în funcție de aceste dorințe sau de alte preferințe personale). Ca idee de bază cam astfel stă situația, desigur totul trebuie discutat în cele mai mici detalii cu fiecare grup interesat în parte, ideal ar fi să discutăm în tabără față în față ca să vedeți despre ce este vorba și ca să stabilim clar modul de colaborare.
    Credem că știți că odată ajunși în zona noastră aveți multe obiective și locuri deosebite pe care le puteți vizita în zona, Muzeul Satului care e la o distanță de doar 2 km de tabără-se poate face drumeție, Memorialul Durerii, Casa Elie Wiesel, Cuiul unde se agață harta 😀 sunt la o distanță de 7 km de tabără, Cimitirul Vesel și Mănăstirea Săpânța Peri cu cea mai înaltă Biserică de lemn se află la aproximativ 20 de km de tabără, Mănăstirea Bârsana sau alte obiective care pot fi incluse în activitățile pe care le puteți vizita în această săptămână.
    Credem că dacă Dumnezeu ne-a binecuvântat cu acest loc frumos putem să fim o binecuvântare și pentru alții, ne rugăm ca și în acest mod să vă fim de folos și cel mai important este că ne dorim ca Evanghelia Domnului Isus să fie transmisă celor ce vor ajunge la noi în tabără.
 
    Facem toate aceste propuneri și planuri cu credința că Dumnezeu ne va ajuta să facem ce ne propunem
 (Iacov 4:15), însă rămânem realiști și înțelegem că nu depinde doar de noi realizare lor. Astfel având în vedere situațiile și restricțiile impuse de Starea de Urgență prelungită din țară toate aceste planuri pot suferi anumite modificări, ne rezervăm dreptul de a reveni asupra planurilor făcute și de a face schimbările necesare impuse de legile în vigoare. Vă mulțumim pentru înțelegere.
    
    🙏Rugați-vă pentru noi, rugați-vă pentru tabere, rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă ușa să putem să facem lucruri mari cu El și pentru slava Lui în acest an.
    Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă protejeze și să vă țină sănătoși.

    Echipa Speranță pentru Viitor💓
16 Martie 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.